Samada kebetulan atau tidak, boleh dikatakan semenjak isu berkaitan pencerobohan Lahad Datu di Sabah, banyak pula laman web milik Malaysia telah digodam. Senarai laman yang telah digodam boleh dilihat di laman Zone-H. Ini adalah antara laman web Malaysia yang terlibat:

zone-h

 

Bagi yang dah kena, di harap pihak Admin dapat melaksanakan tindakan pengukuhan. Bagi yang belum, sila lah patch kan anda punya server ye. Jangan lupa tengok kat apps sekali. Kebanyakan kelemahan tu datang dari apps yang lemah.