1. Klik pada menu Site Actions > Site Settings.

2. Di bawah menu Look and Feel, klik Quick launch.

3. Pilih dan klik pada quick launch yang hendak di delete.

4. Klik butang Delete.

5. Kemudian klik OK untuk confirmkan proses delete.